image
Новина
Не відкладайте на завтра те, що можна імплантувати сьогодні
Дата публікації: 21 травня

Пацієнти, які втратили зуб, іноді відкладають встановлення імпланта якомога довше. Причини різні: когось лякає сама процедура, інших — висока вартість. Або ж просто недостатньо знань, чому важливо відновити зубний ряд відразу. Про це сьогодні й поговоримо.

Що відбувається після втрати зуба?

Організм людини дуже розумний, тому він завжди намагається пристосуватися до нових умов. Так само і з втратою зуба: запускаються процеси, які впливають на всю ротову порожнину.

    • Атрофія кісткової тканини. Коли зуба не вистачає, шар епітелію стоншується, кісткова тканина не отримує потрібного навантаження і зменшується, утворюється виїмка. Чим довше відкладати встановлення імпланта, тим важче потім відновити зуб — кісткової тканини може бути недостатньо й доведеться проводити додаткові процедури для її нарощування. 
    • Викривлення зубного ряду. Сусідам втраченого зуба його відсутність теж не подобається. Вони починають рятувати ситуацію і ніби «сходяться», займаючи вільне місце. Через це весь зубний ряд розхитується і порушується прикус, а порушення прикусу може перетворитися на додаткові витрати на ортодонтичні послуги.
    • Руйнування сусідніх зубів. Через відсутність зуба і зміни зубного ряду між сусідніми зубами формуються маленькі щілини, у яких навіть при ретельному чищенні залишаються залишки їжі. Це сприяє розвитку карієсу та хвороб ротової порожнини.

 

  • Труднощі з травленням. Людина автоматично починає пережовувати їжу на одну сторону, а це погіршує травлення, особливо якщо відсутній не один зуб. Страждає весь організм: іноді через втрату зубів доводиться навіть змінювати раціон і виключати корисні тверді продукти. 

 

До цього переліку варто додати ще зміну рис обличчя і  порушення мовлення в деяких випадках. Через відсутність зуба опускаються кутики рота, підборіддя і носогубні складки втрачають виразність, а окремі звуки вимовляються нечітко. Це аж ніяк не сприяє тому, аби почуватись комфортно та впевнено.

Які переваги імплантів?

Якщо не зволікати й встановити імпланти вчасно, ви не лише отримаєте низку переваг, а й зекономите кошти на додаткові послуги. 

  • Термін експлуатації — за умов правильного догляду імпланти служать так само довго, як і натуральні зуби.
  • Збереження здоров’я щелепи — навантаження на зуби при пережовуванні їжі розподіляється рівномірно, а зубний ряд не розхитується.
  • Зручність і швидке звикання — ви відчуватимете імпланти як рідні зуби вже через кілька днів.
  • Покращення травлення — завдяки ретельнішому пережовуванню можна знову насолоджуватись улюбленою їжею.

І ви нарешті зможете повернути  впевненість у собі! Якщо ви мрієте про естетично привабливу усмішку та довговічний результат — звертайтеся до фахівців клініки VINIR.  Працюємо лише з найкращими імплантологічними системами:

  • Straumann, яка вважається однією з найякісніших у світі;
  • Osstem, що входить у п’ятірку найефективніших;
  • Megagen, яка є оптимальною за співвідношенням «ціна-якість» та має багато переваг за тотальної реконструкції всіх зубів на імплантах.

Залюбки допоможемо вам відновити втрачені зуби та усміхатися частіше! Записуйтесь на огляд за телефоном: +38 (067) 716 29 85