image
Новина
Цифрова стоматологія — запорука успішного лікування зубів
Дата публікації: 24 червня

Сьогодні низка клінік рекламують роботу за цифровим протоколом і, відповідно, використання усіх здобутків цифрової стоматології в роботі. Та що все це насправді означає для пацієнта, який просто хоче, щоб його більше не турбував зубний біль, а усмішка була всім на заздрість? Розберімося разом! 🙂 

Що таке цифрова стоматологія 

Цифрова стоматологія — це не просто тренд у лікуванні зубів. Це — зручні та ефективні методи відновлення усмішки, які роблять стоматологічне лікування більш комфортним і безболісним, а результат — максимально прогнозованим. 

Підготовка та планування процесу операції у середовищі «PlastyCAD»

 

На практиці цифрова стоматологія — це:  

  • Формування майбутньої усмішки на комп’ютері. Тепер пацієнт бачить, як виглядатимуть його зуби після реставрації ще до проведення самої реставрації. Так значно простіше скоригувати результат. Ми можемо спланувати і спроєктувати імплантацію: розміри імплантів, їхнє майбутнє розташування та конструкцію.
  • 3D-принтер. Цей апарат потрібен, аби надрукувати пробну версію зубів і продемонструвати наочно, як виглядатиме робота стоматолога після завершення. Раніше подібні моделі виготовляли з воску, однак точність та оперативність залишали бажати кращого. В хірургії завдяки 3D-принтеру можемо надрукувати шаблон, що допоможе в операції для точного встановлення імплантатів.
  • Комп’ютерний томограф. Його застосовують для того, щоб максимально точно діагностувати стан коренів зуба, каналів, розташування зубів мудрості, стан кісткової тканини щелеп тощо. Процедура безболісна для пацієнта та помічна для лікаря. 

Проєктування мабутнього девайсу (шаблон), що допоможе правильно встановити імплантат

 

Переваги цифрових систем для пацієнтів 

Комфорт. Якщо клініка працює з цифровими методами, це стає прекрасним доповненням до відбитків щелеп. А ще цифрові системи — це більш прогнозовано, безболісно, вони викликають менше набряків.

Швидкість. Цифрова стоматологія — це ще й про оперативні результати. Усі дані про пацієнта синхронізуються в одній системі, лікар у будь-який момент може зі свого смартфону поглянути на модель.

Точність. Знімки, виконані за допомогою високотехнологічного обладнання, відрізняються високою точністю. Жоден рентгенівський знімок не покаже таку ж детальну картину розташування та стану зубів, як це робить цифровий сканер чи комп’ютерний томограф. 

Коли вдаються до цифрової стоматології 

  1. Імплантація. Завдяки сучасним технологіям стоматолог спланує процедуру встановлення імпланта без втручання у ротову порожнину, а також заздалегідь підготує хірургічний шаблон. Кут нахилу, розташування та інші особливості врахують на етапі підготовки, а далі діятимуть за спланованою схемою. Так ризики при хірургічному втручанні зводяться до мінімуму, а процес загоєння та приживлення імпланта пришвидшується, оскільки лікар не робить зайвих маніпуляцій. 
  2. Реставрації. Вініри чи вкладки, художня реставрація зубів чи коронка — майбутній вигляд усмішки у будь-якому з цих випадків можна побачити ще на етапі планування стоматологічного втручання. 

У клініці VINIR працюють згідно з цифровим протоколом і застосовують усе необхідне сучасне обладнання для якісного лікування. Наші лікарі відповідально підходять до кожного звернення пацієнта та завжди пропонують максимально ефективні методики розв’язання проблеми. 

Змодельовані керамічні накладки

 

Серед наших послуг: 

  • естетична стоматологія (вініри, реставрація тощо); 
  • протезування зубів; 
  • ендодонтія (лікування каналів зуба)
  • дентальна імплантація (заміна одного зуба штучним, зуби на 4 імплантах, протезування на 6 імплантах тощо); 
  • професійна гігієна ротової порожнини. 

Для запису телефонуйте: +38 (067) 716 29 85