image
Новина
Відреставрували зуб, а вам не подобається
Дата публікації: 09 липня

Такі ситуації трапляються, якщо пацієнт та стоматолог не зрозуміли одне одного та не домовилися про план дій заздалегідь. Однак уникнути такої халепи можна.

Більше про те, як завжди отримувати бажаний результат реставрації зубів, читайте у блозі приватної стоматологічної клініки VINIR.

І красиво, і надійно. Невже це реальність?

Ситуації, в яких пацієнтам не подобається відновлений зуб — не рідкість. Та якщо прогнозувати результат за допомогою цифрового моделювання та узгоджувати план робіт зі стоматологом, такого не станеться. У VINIR робимо і перше, і друге. 🙂

З цифровим моделюванням та детальним протоколом лікування пацієнт бачить попередній результат ще до проведення будь-яких маніпуляцій у ротовій порожнині. Так зробити непропорційну, викривлену чи тьмяну реставрацію просто не вийде — все сплановано заздалегідь.

Навчився реставрувати раз — вчитися далі не треба?

З таким підходом можна вірити й у те, що всім пасуватиме однакова стрижка. Під час реставрації зубів важливо підібрати правильно не лише тон матеріалу та форму, яка гармоніюватиме з вашими рисами обличчя, а й техніку нашарування композита.

Художня реставрація передніх зубів повинна бути міцною й непомітною водночас. Складне завдання, чи не так? Та для фахівців клініки VINIR немає нічого неможливого. З технікою поступового нашарування матеріалу, зуб буде мати природний відтінок, плавний градієнт і вдалу форму.

А от реставрації на жувальних зубах насамперед мають бути міцними, хоча й естетику ніхто не скасовував. На жувальні зуби накладаємо матеріал так, щоб вони були міцнішими та витримували ті самі навантаження, що й натуральні.

Що робити, щоб отримати бажаний результат реставрації

Насамперед — чітко розповісти фахівцеві, якого результату ви очікуєте. Якщо ви хочете не просто відреставрувати маленьку тріщинку, а ще й приховати щілину між зубами поруч, не бійтеся сказати про це стоматологу.

З вашими зауваженнями він зможе виправити не лише очевидні недоліки, а й ті, які дратували вас роками. До спектра дефектів, які можна виправити, належать висота зубів, щілини, тріщини та сколи тощо.

А що якщо готова реставрація не подобається?

В такому разі кажіть відверто про свої враження відразу після процедури. У більшості випадків результат можна скоректувати під ваші побажання.

Крім цього, нагадаємо й про ще один дуже важливий момент. Художня реставрація має бути не лише красивою, а й комфортною. Якщо після відновлення зуба вам незручно змикати щелепу, кусати чи говорити, кажіть про це відразу — неправильний розподіл навантаження може руйнувати зуби.

Як реставруємо зуби у клініці VINIR

Починаємо свою роботу з моделювання та ретельного огляду ротової порожнини — зуби, які вже вразив карієс, потребують не лише реставрації, а й ретельного очищення патологічних тканин.

Після цього переходимо безпосередньо до «декоративних» робіт. При цьому враховуємо всі побажання пацієнта і робимо все, щоб зуб виглядав натурально та не вирізнявся з-поміж сусідніх.

З реставрацією у клініці VINIR ваша усмішка сяятиме! А якщо вам потрібне і відновлення зуба, і лікування, впораємося з усім. Серед переліку наших послуг:

  • лікування карієсу будь-якої складності;
  • лікування ясен;
  • ендодонтія;
  • протезування;
  • дентальна імплантація тощо.

Якщо потрібне лікування, відновлення, реставрація чи вдосконалення вигляду зубів, звертайтеся — команда клініки VINIR завжди до ваших послуг!

Щоб записатися чи поставити додаткові питання, телефонуйте: +38 (067) 716 29 85