image
Новина
Лідери думок про відбілювання: у чому криється небезпека
Дата публікації: 14 травня

Всі ми бачили такі дописи в соцмережах: популярні блогери розповідають сотням тисяч своїх підписників про те, який крем використовували перед сном, яким шампунем мили волосся і навіть як відбілити зуби за тиждень в домашніх умовах. Новий формат реклами називається «рекламою з брендованим контентом» і має як позитивні, так і негативні сторони. 

З одного боку, люди можуть дізнатися про класні продукти, з іншого — наразити себе на небезпеку, купуючи засоби низької якості, які не завжди тестують ті, хто їх рекламує. Завдати шкоди власному здоров’ю дуже легко, тому сьогодні поговоримо про найпоширеніші випадки, яких варто остерігатися. 

Йдіть по-англійськи, якщо бачите це у стрічці новин

Відбілювання зубів за відгук. Тільки до кінця тижня, тільки з нагоди відкриття, тільки сьогодні (потрібне підкреслити) записуйтеся на відбілювання та отримуйте знижку 50 % за відгук! Звучить привабливо, чи не так? Та ось що відбувається далі: ви приходите в клініку, заповнюєте анкету клієнта й вмощуєтеся зручненько в крісло. Вам на зуби наносять відбілювальний гель, одягають навушники, вмикають приємну музику і через 15-20 хвилин — вуаля: готово. 

Цю процедуру проводять двічі або тричі, залежно від вашого бажання. Потім ви публікуєте відгук у своїх соцмережах, отримуєте пам’ятку про те, як доглядати за зубами після відбілювання, і щасливі йдете додому. Що в цьому поганого, запитаєте? На жаль, все. І ми пояснимо, чому.

  • Відсутність будь-якого огляду. Відбілювання — безпечна процедура, якщо провести його правильно. Втім, вона має деякі протипоказання й визначити, чи можна її проводити у вашій ситуації без ретельного огляду, просто неможливо.
  • Без професійної гігієни нікуди. Цей етап потрібен для того, аби видалити зубний наліт і камінь, які регулярно накопичуються на зубах, інакше відбілювання не буде достатньо ефективним.
  • Сам собі лікар. Лише фахівець може визначити тривалість та кількість процедури, адже після огляду й гігієни він бачить загальну картину та знає, який метод відбілювання обрати.

Будьте обачними й остерігайтеся таких сумнівних пропозицій: це вбереже вас від негативних наслідків і тривалого лікування.

Лайфхаки за 10 гривень. Інтернет переповнений порадами «експертів» щодо відбілювання зубів вдома, які нібито дозволяють заощадити на процедурі. Нам зустрічалися такі:

  • Цедра лимона. Цей спосіб неймовірно простий, а суть його полягає в тому, що кожен день в зуби потрібно втирати лимонну кірку: результат не змусить себе чекати. Як і чутливість зубів — лимонна кислота роз’їдає емаль. 
  • Перекис водню. Все просто: змочити ватний диск перекисом водню і протерти зовнішню сторону зубів — ефективний результат вам забезпечений. А разом з ним —  руйнування емалі.
  • Активоване вугілля. Ще один лайфхак з просторів інтернету: стерти в порошок активоване вугілля, змішати з водою і втерти в зуби. Знову ж таки — зруйнувати емаль так точно можна швидше, ніж відбілити.

Як обрати відбілювання зубів, яке не зашкодить? Звернутися до фахівців, яким можна довіряти і які підберуть надійні та перевірені методи відбілювання. У клініці VINIR пропонуємо домашнє, клінічне та комбіноване відбілювання — залежно від ваших потреб та побажань. 

Не ризикуйте здоров’ям своїх зубів — записуйтесь на огляд, а ми подбаємо про вашу ідеальну біленьку усмішку!

Запис за телефоном: +38 (067) 716 29 85