image
Новина
Методика чи матеріали: що важливіше в лікуванні каналів
Дата публікації: 15 червня

Якщо вже й доводиться лікувати зубні канали, хочеться зробити це один раз і надовго, адже повертатися до цієї процедури знову і знову — нестерпно.

Аби результати ендодонтичного лікування були надійними, слід звертати увагу не лише на матеріали, а й на методику, за якою працює лікар. Ба більше: вона має вирішальну роль.

У стоматологічній клініці VINIR ми подбали й про перше, і про друге, адже своїм пацієнтам пропонуємо лише лікування, у якому впевнені. Більше про те, які методики та матеріали ми використовуємо і чому саме їх, читайте далі у блозі.

Як лікувати чи чим лікувати: обираємо пріоритети

Основне завдання ендодонтичного лікування — відшукати всі кореневі канали, механічно їх обробити та запломбувати аж до верхівки. Якщо лікар не знайде всі канали, на верхівці зуба може з’явитися гранульома або кіста.

Для механічної обробки у клініці VINIR використовуємо надгнучкі інструменти з нікель-титану, які можуть зайти навіть у дуже викривлені кореневі канали. Крім цього, для пошуку всіх відгалужень каналів використовуємо мікроскоп. Основний розхід коштів йде саме на розширення, проходження каналів та їхню медикаментозну обробку розчинами для дезінфекції. Після цього економити на матеріалі для пломбування просто немає сенсу.

Чим пломбують кореневі канали

Матеріали варто обирати лише тоді, коли дотримана правильна методика обробки каналів. Звісно ж, рівень ефективності тих чи інших матеріалів відрізняється, однак не настільки критично.

Найчастіше для пломбування каналів використовують:

  • пасту, яка легко заповнює всі відгалуження каналів, однак з часом має властивість розсмоктуватися; 
  • поєднання пасти та гутаперчевих штифтів, які не завжди здатні заповнити додаткові відгалуження основного каналу;
  • гарячу гутаперчу, яка під тиском проникає у всі мікроканальці.

Ендодонти, які працюють без мікроскопа та додаткового обладнання, найчастіше проходять все вручну, орієнтуються на мануальний досвід, дотик, свою інтуїцію та знання анатомії каналів, але вони нічого не бачать, бо йдуть наосліп. За такого лікування спеціалісти можуть не знайти всі канали чи не пройти їх до верхівки. Тож те, чим вони їх пломбують, вже нічого не вирішує. 

Ми ж у клініці VINIR не заощаджуємо ні на матеріалах, ні на обладнанні — обробляємо канали під мікроскопом та використовуємо гарячу гутаперчу. Після розширення та медикаментозної обробки каналів висушуємо їх та пломбуємо гутаперчевими штифтами, гарячою гутаперчею або комбінуємо ці 2 методи. В окремих випадках, коли немає змоги висушити канали, вносимо кальцієвмісні пасти на кілька днів і потім пломбуємо постійними. Тож якщо вам потрібне лікування, яке служитиме роками та позбавить від нестерпного зубного болю, звертайтеся!

У клініці VINIR проводимо лікування, художню реставрацію, професійний догляд за зубами різного типу з використанням сучасних методів лікування та сертифікованих матеріалів, адже бережемо ваше здоров’я та свою репутацію.

Для запису телефонуйте: +38 (067) 716 29 85