image
Новина
Дефекти усмішки: основні проблеми та способи їхньої усунення
Дата публікації: 12 квітня

На жаль, власниками натуральної бездоганної усмішки від народження є далеко не всі. В когось проблеми із зубами вроджені, в інших вони з’являються у процесі заміни молочних зубів на постійні, в третіх — у дорослому віці.

Та коли б ваша проблема з усмішкою не проявилася, варто знати: сьогодні стоматологічних проблем, які не розв’язуються, не буває. Тож далі у блозі говоримо про те, як можна позбутися проблем з естетикою посмішки.

Виправити усмішку можна тільки у дитинстві?

Ще недавно саме так всі й вважали, та сьогодні методи сучасної стоматології дозволяють виправити складні дефекти у будь-якому віці. Тож яка б проблема з усмішкою вас не дратувала, у клініці VINIR вам повернуть красиві й рівненькі зуби.

7 найпоширеніших естетичних дефектів усмішки

  1. Ясенева усмішка не створює дискомфорту, однак чимало пацієнтів все одно хочуть її позбутися для покращення естетики. Щоб скоректувати ясеневу усмішку, можна скористатися хірургічною або ортодонтичною корекцією.
  2. Проміжки між зубами не завжди є патологією, втім, якщо вони заважають чи у них застрягає їжа, то завжди можна їх усунути за допомогою ортодонтичного лікування або замаскувати за допомогою вінірів чи художньої реставрації.
  3. Порушення прикусу чи проблеми із кривими зубами виправляються так само як і проміжки між зубами. За незначних порушень дефект можна замаскувати за допомогою композитних чи керамічних вінірів. Якщо ж є серйозне порушення прикусу чи викривлення зубів, краще обрати ортодонтичне лікування. Без нього зуби стиратимуться, а щелепа функціонуватиме неправильно, що з часом може призвести до появи дискомфорту, хрусту щелепи чи болю.
  4. Ураження карієсом — одна з найбільш поширених проблем із зубами. Звісно, профілактика — найкращий варіант втручання, але якщо карієс вже з’явився, то вашим завданням є полікувати зуби якнайшвидше, щоб обійтися мінімальним втручанням. Менше ураження — менш помітна пломба.
  5. Тріщини чи сколи також можемо усунути за допомогою протезування вінірами, вкладками чи з використанням художньої реставрації.
  6. Зміна кольору зубів найчастіше з’являється через погані звички: любов до фарбованих продуктів, паління, солодощів тощо. Аби зуби виглядали здорово, а усмішка була привабливою, не забувайте про ретельний щоденний догляд, а також про професійну гігієну у кабінеті стоматолога, яку потрібно проходити принаймні двічі на рік. Якщо колір природної емалі вас не влаштовує, завжди можна обрати відбілювання. Втім, ми у клініці VINIR не рекомендуємо відбілювати зуби на понад 1-2 відтінки за раз, адже радикальне висвітлення може нашкодити вашій емалі
  7. Пошкодження чи втрата одного або кількох зубів. Якщо масштаби руйнування значні, але зуб можна зберегти, запропонуємо протезування коронкою. Якщо ж зуб вже втрачений або підлягає видаленню, порекомендуємо провести дентальну імплантацію — з нею ви повернете не лише красу своєї усмішки, а і її функціональність. Ви жуватимете, кусатимете, розмовлятимете так, як звикли, адже новий зуб один в один повторюватиме параметри натурального.

Крім естетичної стоматології, пропонуємо у клініці VINIR й інші види послуг: ендодонтичне лікування, протезування тимчасовими та постійними конструкціями і, звісно ж, профілактику.

Наша команда — фахівці, які щодня навчаються та розвиваються, аби пропонувати вам якнайкращі послуги. Клініка VINIR — ваш спосіб отримувати стоматологічне лікування європейської якості в Україні. 

То як? Готові кардинально змінити свою усмішку та повернути собі бажання усміхатися на всі 32 щодня? Тоді записуйтеся до стоматологічної клініки VINIR просто зараз — ваша усмішка стане неповторною!

Записуйтеся за телефоном: + 38 (067) 716 29 85