image
Новина
Імплантація у VINIR — професійні індивідуальні рішення
Дата публікації: 13 травня

У стоматологічній клініці VINIR лікування зубів — це не просто механічна робота, а ще й аналітичний та творчий процес, необхідний для досягнення найкращих результатів. Таких, які влаштують і нас, і пацієнта.  

Саме про такі складні, але цікаві випадки дентальної імплантації із практики клініки VINIR говоримо далі у блозі.

Проблеми з яснами — не перепона для імплантації! 

Пацієнтка лікувалася майже 2 роки та вже втомилася від стоматологічних маніпуляцій. Передні зуби живі, тож їх вирішили зберегти, інші — імплантувати.

На час лікування пацієнтка хотіла тимчасові зуби, щоб покращити естетику. Однак через тонкий альвеолярний гребінь у 1 та 2 сегменті пацієнтці потрібно було провести кісткову пластику, реабілітацію після якої важко поєднати з протезуванням.

Робота: Ми провели кісткову пластику та два синус-ліфтинги. Пластику з правого боку провели за технікою Sausage, а з лівого (там ми підсадили багато тканини) встановили титанову сітку, щоб не було тиску на аугментат. Внаслідок таких дій ми отримали значний об’єм кістки, що дозволило проводити імплантацію.

Коли всі лунки зажили, ми поставили тимчасовий дентальний імплантат, а на цю конструкцію зробили пластинчастий зубний протез з опорою на піднебіння повністю.

Внаслідок синус-ліфтингу ми отримали куполоподібну кістку у місці, в якому планувалася фіксація трьох імплантатів. Тому поставили його під кутом, а потім вирівняли мультиюнітами, що було заплановано на шаблоні для імплантації. 

Через дефіцит керотинізованої тканини ясен ми зробили апікально зміщений клапоть та розщепили гребінь. Після цього забрали протез і поставили тимчасові зуби, а далі вже на імплантатах встановили красиву постійну конструкцію.

Результат: У пацієнтки висока лінія посмішки, що робить непомітним перехід зі своїх ясен у штучні.

Повне видалення зубів — не вирок для усмішки

В іншому випадку ми провели дентальну імплантацію зубів зі збереженням ясеневого краю. Під металокерамічними коронками корені зруйнувалися глибоко під ясна та вже підлягали видаленню.

Робота: Щоб зберегти красивий ясенний край, ми вирішили працювати методом кореневого щита, коли зуб видаляється не повністю, а залишається частина кореня, що дозволяє зберегти незмінним ясеневий край. У цьому випадку працювали без шаблонів, оскільки у пацієнта вже були наявні лунки після видалення зубів.

Після фіксації дентальних імплантатів встановили тимчасову протезну конструкцію. Загалом їх було дві:

  • перша зроблена композитного матеріалу Protemp 4. Такий протез може слугувати не більше кількох днів, потім він просто зламається через перенавантаження.  
  • через три дні ми замінили конструкцію на іншу модель, з каркасом, виготовлену за допомогою лазерного спікання. Такий протез може використовуватися приблизно 1 рік. У нашому випадку пацієнт живе за кордоном, тож каркас для зміцнення конструкції є необхідним.

Результат: Через рік замінили протез на постійний, тож після лікування пацієнт отримав красиву усмішку з гарним ясенним краєм.

А що ж після операції?

Планові огляди. Через 3 місяці після лікування оглядаємо пацієнта та вимірюємо глибину кишень довкола мультиюнітів. Якщо вони не глибші, ніж 3 мм, і немає кровоточивості — пацієнт дбає про гігієну достатньо добре. В такому разі достатньо 1 візиту на 6 місяців. Крім цього, рекомендуємо пацієнтам з імплантатами використовувати іригатор, адже без адекватної гігієни всі результати лікування зведуться нанівець.

Професійна гігієна. Раз на 6 місяців проводимо професійну гігієну Airflow з гліцином. Він розчиняється, тож навіть якщо потрапить під ясна, проблем не буде. Раз на рік-півтора знімаємо конструкцію, чистимо її, а за потреби віддаємо техніку на полірування. Мультиюніти чистимо гумками з гелем хлоргексидину, перевіряємо глибину кишень.

Витривалість протезів

Термін служби протеза на імплантах залежить від типу конструкції та гігієни.

  • Акриловий протез служитиме приблизно 7 років. Опісля можемо поміняти стерті акрилові зуби на нові без повної заміни протеза.  
  • Керамічні протези виглядають більш ефектно та не стираються, але за їхнього використання є дуже багато вимог до прикусу. Крім цього, кераміку легше сколоти, а сам протез складніше відремонтувати. 

У клініці VINIR ми рекомендуємо схему лікування лише після ретельного огляду та цифрової діагностики. Запропонуємо план дентальної імплантації зубів, який дасть найкращий результат та дозволить отримати досконалий зубний ряд.

Звертайтеся — ми повернемо вам усмішку навіть у найскладніших випадках! Для запису телефонуйте: +38 (067) 716 29 85