image
Новина
Найпоширеніші страхи при встановленні імплантів
Дата публікації: 12 березня

Імплантація давно користується популярністю як один із найпрогресивніших способів відновити втрачені зуби. Мільйони людей вже поставили імплантати й відчули на собі всі їхні переваги. Втім, досі багато людей бояться цього ефективного методу, тому користуються знімними або мостоподібними протезами. Найпоширеніших страхів є два й про обидва ми поговоримо у цій статті.

Страх №1:  А боліти буде?

Варто розуміти, що імплантація зубів потребує оперативного втручання, тому це зовсім не те саме, що поставити пломбу чи видалити зуб. Проте ми в клініці VINIR використовуємо всі свої знання й можливості, аби ця операція була успішною та максимально комфортною для пацієнта. 

Дентальна імплантація — це методика вживлення титанового штифта у щелепну кістку, на якому фіксується коронка. 

Пацієнтів часто лякає думка про загальну анестезію, та ми у VINIR її не застосовуємо: зазвичай достатньо місцевої, після чого людина може швидко повернутися до своїх справ. 

За потреби використовуємо седацію — медикаментозний сон, при якому ви можете чути, що відбувається навколо вас, та одночасно не відчувати жодного дискомфорту. 

Тож не хвилюйтеся: весь процес проходить безболісно й не викликає неприємних відчуттів. 

«А як я почуватимусь після імплантації?»  

Ми всі різні, тому й відчуття після завершення імплантації відрізняються: все залежить від вашої чутливості. Одні пацієнти говорять, що відчували дискомфорт протягом заживлення, натомість в інших він зник вже наступного дня.  

Важливо знати!

Дискомфорт у перший день чи протягом кількох днів після встановлення імплантату є абсолютно нормальним, адже відбулося хірургічне втручання й потрібен час, аби ранка зажила й титановий корінь зрісся з кістковою тканиною. У цей період надважливо ретельно дотримуватися всіх рекомендацій лікаря. Якщо ж біль не минає, панікувати не варто, а ось звернутися до фахівців потрібно: вони зможуть виявити й усунути причини. 

Про те, як правильно підготуватися до імплантації та чого очікувати після неї, ви можете більше прочитати в нашій іншій статті: https://vinir-clinic.ua/news/yak-pidgotuvatysya-do-implataciyi-zybiv/ 

А більше про те, які симптоми є звичними після процедури та як вона відбувається, вам розкажуть фахівці стоматологічної клініки VINIR під час індивідуальної консультації.

Страх №2: Це занадто дорого

Ми завжди чесні зі своїми пацієнтами, тому говоримо відверто: так, процедура не з дешевих. Однак економія на власному здоров’ї може обійтись значно дорожче. Для кращого розуміння наведемо деякі з очевидних переваг імплантації на противагу іншим методам:

  • Довговічність — за умов правильного догляду імплантати служать так само довго, як натуральні зуби. Тоді як найсучасніші мости служать не більш як 5-7 років, а знімні протези взагалі потрібно змінювати ледь не щороку.
  • Встановлення — під час імплантації немає потреби в обточуванні сусідніх зубів, тому відсутні ризики втратити їх через деякий час. Під час встановлення мостоподібних протезів часто виникає така потреба, тому пошкоджуються здорові зуби.
  • Відчуття — до імплантатів легко звикнути: вже через кілька днів пацієнт відчуває їх як свої власні зуби. Натомість знімні протези чи мости так і залишаються «чужими серед своїх». 
  • Харчування — і знімні, й мостоподібні протези спричиняють дискомфорт при пережовуванні твердої їжі, а то й взагалі можуть випасти чи пошкодитись у найбільш невдалий момент. Після встановлення імплантів таких проблем не виникає: людина може спокійно насолоджуватись будь-якою їжею.
  • Естетика — відрізнити імплантати від рідних зубів зможе лише стоматолог на огляді 🙂 А ось мости чи знімні протези помітні неозброєним оком для всіх. Тому з імплантами ви почуватиметесь набагато впевненіше.

Процедура включає не лише матеріали та встановлення, а й консультації нашого фахівця, повне обстеження й післяопераційний супровід. Розуміємо також, що виділити відразу потрібну суму може бути важко, тому подбали про те, аби за потреби наші пацієнти могли оплачувати послуги клініки за допомогою безвідсоткового розтермінування від ПриватБанку. 

Якщо вам потрібен довговічний та естетично привабливий результат імплантації, звертайтеся у клініку VINIR. Наші фахівці проводять протезування імплантами вже багато років і залюбки допоможуть вам відновити втрачені зуби! Зробимо все, щоб ви були в захваті від своєї усмішки й тішилися результатом.

Записуйтеся за телефоном: + 38 (067) 716 29 85