image
Новина
Як підготуватися до імплантації зубів
Дата публікації: 25 грудня

Коли йде мова про імплантацію зубів, процес підготовки до процедури є одним із найважливіших етапів. Важливо провести якісну діагностику, підготувати зуби, спланувати лікування тощо. 

Про те, як відбувається підготовка до встановлення імплантів у клініці VINIR, розповідаємо нижче.

З чого все починається

Підготовка до імплантації завжди починається з першої консультації, а потім розробляємо план лікування. Потрібно також зробити панорамний знімок і комп’ютерну фотографію (порекомендуємо найкращих фахівців). На основі знімків лікар детально розповість про всі можливі варіанти лікування саме для вашого випадку.

Як проводиться діагностика?

  • Спочатку ви робите комп’ютерну томографію. Вона дозволяє отримати зображення щелепної системи. На основі цього наш спеціаліст може оцінювати об’єм та якість кісткової тканини та розташування нервів. Лікар визначить, чи є якісь патології, що могли б заважати проведенню імплантації (кіста, хронічний періодонтит та інші).
  • Потім обговорюємо результати. А також визначаємо, чи потрібно у вашому випадку здавати аналізи крові (залежно від стану здоров’я). Зазначимо, що вартість аналізів входить в ціну імплантації зубів. Для нас насамперед важливі ваше здоров’я та безпека.
  • Анкета про стан здоров’я. Радимо всім нашим пацієнтам відповідально ставитися до заповнення анкети здоров’я, адже потрібно знати, як ваш організм може поводити себе під час встановлення імплантів, та передбачити можливі нюанси. 
  • Усміхніться — вас знімають! Аби ще краще відновити вашу усмішку, ми влаштуємо маленьку фотосесію (фотометрію). Іншими словами, це зняття фотопараметрів, за допомогою яких зможемо зробити вашу усмішку ідеальн.

А поки наші фахівці чаклуватимуть над 3D-моделюванням вашого майбутнього зуба, ви маєте час відпочити і підготуватися вже вдома.

Що робити вам?

Отже, всі етапи підготовки та планування пройдено, дату встановлення імплантів призначено. Вже зовсім скоро ви матимете гарну усмішку і зможете їсти без жодного дискомфорту. Тож радимо добре виспатися та налаштуватися на хороший результат, а також звернути увагу на кілька важливих рекомендацій, про які говоримо нижче. 

Як харчуватися перед встановленням імплантів?

  • За 2-3 дні до операції бажано дотримуватися легкої дієти. Виключіть з раціону жирне, солоне, смажене та здобу. Краще віддати перевагу овочам і фруктам, рибі, молочним продуктам.
  • Не пийте кави й чаю, алкоголю, оскільки вони провокують різкі зміни тиску, що може спричинити кровотечу після операції.
  • Поїжте за 2 години до операції, але не переїдайте. Хай це буде легкий, але ситний обід чи сніданок. Можна з’їсти яйця, невеликий шматок м’яса, овочі на пару, різні крупи. Так ви почуватиметеся ситими довго.
  • Перед самою операцією можна пити тільки воду. За планування загального наркозу не можна пити будь-якої рідини за чотири години до операції.

Що вдягти?

Одягніть легкий комфортний одяг, який не сковує рухи. Можете взяти з собою теплий светр, який потім легко накинути на себе.

Жінкам бажано не наносити макіяж перед процедурою. Під час встановлення імплантів буде використано захисний бальзам, який дозволить запобігти сухості губ.

Чи потрібно приймати медикаменти?

Так, якщо вам призначив їх лікар. Не забудьте завчасно потурбуватися про те, щоб удома були необхідні таблетки та розчини. Особливо варто пам’ятати про знеболювальні препарати. Всі детальні рекомендації ви отримаєте у клініці VINIR.

І ще кілька порад

Іноді можна забути про звичайні прості речі, тому нагадаємо про них.

  • Попіклуйтеся про те, аби завчасно купити чи приготувати їжу. Добре було б мати в холодильнику м’який сир, йогурти, дитяче харчування в баночках, бо в перші два дні ваш раціон складатиметься з виключно рідкої їжі та пюре.
  • Зваріть бульйон чи звичайний суп, але останній перед вживанням краще подрібнити блендером. Важливо, аби вся їжа була теплою: не гарячою і не холодною.
  • Якщо курите, варто покинути цю звичку хоча б тимчасово (поки проходить процес лікування та загоєння). Через куріння зменшується прохідність судин, а рана загоюється повільніше. 

Зазвичай пацієнти почувають себе після імплантації добре й відразу йдуть на роботу, але декому потрібен відпочинок. Якщо це ваш випадок —

створіть вдома комфортну атмосферу. Улюблені фільми, цікаві книги чи будь-що інше, завдяки чому ви почуваєтеся добре. Це допоможе відволіктися і не зосереджуватися на можливому дискомфорті. 

Зі свого боку ми у клініці VINIR зробимо все, аби ви отримали вичерпну інформацію щодо імплантів, варіантів протезування зубів та залишились задоволені результатом. 🙂  

Записуйтесь за телефоном +38 (067) 716 29 85